Artikkeli | 05/05/2024 23:50:00 | 3 min Lukuaika

Pysy tietoisena, mitä omassa metsässäsi tapahtuu, Kati kehottaa

Metsäasiakasvastaava Kati Lappalainen on työskennellyt aikaisemmin kauneudenhoitoalalla, ja metsäasiakasvastaavan työ tuntui hänelle luonnolliselta valinnalta vahvan asiakaspalvelutaustan vuoksi. Kati muistuttaa metsänomistajia hoitamaan metsiään vastuullisesti ja ajallaan, mutta metsänhoidossa kannattaa hyödyntää myös ammattilaisten rautaista tietotaitoa ja kokemusta. Kati auttaa metsänhoidossa ja puukaupassa Helsingissä. Lue esittely!

Kuka olet?

Olen Kati Lappalainen, ja asustelen perheeni kanssa Riihimäellä. Olen kotoisin Kuopiosta, ja koen olevani hämäläistynyt savolainen. Perheeseeni kuuluu kaksi poikaa, aviomies ja pitkäkarvainen mäyräkoira.

Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?

Olen alanvaihtaja ja opiskelin metsätalousinsinööriksi Hämeen ammattikorkeakoulussa Evolla vuosina 2020–2024. Aiemmin työskentelin kauneudenhoitoalalla. Noista ajoista muistoina kahden vuoden työkomennus Espanjan auringon alla sekä lähes 15 vuoden yrittäjyys ja oma kauneushoitola.  Ovet UPM Metsälle avautuivat ensimmäisen kerran kesällä 2023, kun suoritin toimihenkilöharjoittelua puunhankinnassa Hämeenlinnassa. Metsäasiakasvastaavan työ tuntui luonnolliselta valinnalta vahvan asiakaspalvelutaustan vuoksi.

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Metsä merkitsee minulle hyvinvointia ja hyötyä. Lapsuudessa marjastaminen ja sienestäminen kuuluivat koko perheen vapaa-ajanviettoon, ja metsä tuli tutuksi myös isän työn kautta, kun moottorisahojen myynti toi metsurit jopa kotiovelle. Urheilen ja liikun metsässä aina kun ehdin ja yhtenä tulevaisuuden haaveista olisi aloittaa metsästysharrastus jousella.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Työpäiväni alkaa Helsingin metsäpalvelutoimistolla, kun tarkistan yhteydenottopyynnöt ja suunnittelen tulevan viikon tehtävät. Erilaiset tapahtumat ja niiden järjestäminen kuuluvat työhöni sekä asiakaskohtaamiset ja niiden sopiminen.

Miten vastuullinen metsien käyttö konkretisoituu omassa työssäsi?

Pyrin työssäni kertomaan asiakkaalle eri tavoista hoitaa metsää. FSC-sertifikaatin tietämys ja hyödyntäminen lisäävät vastuullisuutta, ja erilaisten luontokohteiden tunnistaminen ja huomioiminen vahvistavat järkevää metsänkäyttöä.

Onko sinulla itselläsi metsää?

Minulla tai perheelläni ei ole omaa metsää, mutta tulevaisuudessa voin nähdä itseni metsänomistajana.

Mikä on mottosi?

Ensimmäinen askel on tärkein.

Mikä on paras muistosi metsästä?

Rakkaita muistoja metsästä on paljon, varsinkin lapsuusajoilta. Eräs mieleenpainuvin tapahtuma sijoittuu metsäopintojen aikaan ja erääseen harjoittelupaikkaan, kun pääsin nousemaan henkilönosturilla melkein 20 metrin korkeuteen puiden latvuksiin. Kuinka kaunis maailma onkaan tuolta puun latvasta katsottuna!

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Vapaa-ajalla tykkään urheilla aktiivisesti maastossa ja vedessä, satoi tai paistoi. Lasten harrastukset vievät eri palloilulajien kenttien laidoille. Omalla kesämökillä pääsee aika ajoin irrottautumaan arjesta ja nauttimaan luonnon rauhasta.

Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Metsää kannattaa hoitaa vastuullisesti ja toimenpiteiden mukaan ajallaan. Metsäammattilaisten rautaista tietotaitoa ja kokemusta on järkevä hyödyntää metsänhoitoon liittyen, ja kannattaa myös itse pysyä aktiivisena ja tietoisena, mitä omassa metsässäsi tapahtuu.

Katso yhteystietoni ja ota yhteyttä!

Lappalainen Kati
Metsäasiakasvastaava

Lappalainen Kati

Lue lisää
 

Lue lisää metsäasiakasvastaavien esittelyjä

”Metsä on minulle kaikki kaikessa”, Tommi kertoo
Artikkeli | 01/23/2024 01:50:00 | 3 min

”Metsä on minulle kaikki kaikessa”, Tommi kertoo

Lue lisää
”Metsien hoidossa tähdätään siihen, että metsä voi hyvin”
Artikkeli | 01/23/2024 00:50:00 | 3 min

”Metsien hoidossa tähdätään siihen, että metsä voi hyvin”

Lue lisää
Miten ALV-muutos vaikuttaa metsäverotukseen?
Artikkeli | 2 min

Miten ALV-muutos vaikuttaa metsäverotukseen?

Lue lisää
Näin puu talvehtii
Artikkeli | 2 min

Näin puu talvehtii

Lue lisää
"Sertifiointi tuo metsätalouteen varmuutta"
Artikkeli | 7 min

"Sertifiointi tuo metsätalouteen varmuutta"

Lue lisää