Kohti nuorten yleisurheilun EM-kisoja – Mitä Espoossa tapahtuu nyt?

UPM Metsä on yksi Espoossa 13.–16.7.2023 järjestettävien yleisurheilun alle 23-vuotiaiden EM-kilpailujen pääyhteistyökumppaneista. Kisojen yksi tärkeimmistä tavoitteista on järjestää kestävän kehityksen mukainen, ympäristöystävällinen kilpailutapahtuma sekä nostaa esille tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta. Nyt otamme selvää siitä, miten tällainen tapahtuma rakentuu ja miten urheilija valmistautuu kisoihin.

Huhtikuun lopulla kisajärjestelyissä on siirrytty jo varsinaiseen toteutusvaiheeseen, mikä tarkoittaa suunnitelmien konkretisoitumista kuten kilpailuolosuhteiden viimeistelyä ratamaalauksista kilpailuvälineiden saapumiseen, kilpailun tuomariston ja vapaaehtoisten koulutuksia sekä tarkkojen aikataulujen laatimista.

”Paljon aikaa menee myös kisailmeen viimeistelyyn stadionilla ja urheilupuistossa, joukkueiden logistiikan ja majoitusten järjestelyihin sekä tapahtumatorin valmisteluihin”, kertoo EM-kilpailuiden myyntipäällikkö Harri Hollo.

Tavoitteena ympäristöystävällinen tapahtuma

 

Kisojen yksi tärkeimmistä pääteemoista ja tavoitteista on kestävän kehityksen mukainen, ympäristöystävällinen kilpailutapahtuma. Se näkyy kisaorganisaation mukaan kaikessa suunnittelussa: koko tapahtuma pyritään toteuttamaan kestävästi ja ympäristöä kunnioittaen.

 

Esimerkkejä kestävistä valinnoista järjestelyissä ovat painotuotteiden minimoiminen, sähköisten tai vähäpäästöisten autojen ja kaupunkipyörien käyttäminen, kokousten toteuttaminen etäyhteyksin, kuljetusten tarkka suunnittelu, suomalaisen puhtaan hanaveden juomisen suosittelu sekä kumppanivalinnat.

 

”Vastuullisuuteen ja luonnon huomioimiseen liittyy myös UPM Metsän kanssa tehtävää yhteistyötä symboloivat lehtipuiden palkintotaimet ja niiden istuttaminen Leppävaaran urheilupuiston lähimetsiin”, Hollo muistuttaa.

 

Juoksija Nathalie Blomqvist hioo kisakuntoaan

 

Samalla, kun kisaorganisaatio rakentaa tapahtumaa, valmistautuvat urheilijat omaan suoritukseensa. IK Falkenin juoksija Nathalie Blomqvist valmistautuu kisojen 1500 metrille.

 

”Minulla on ollut kaksi pitkää, onnistunutta korkeanpaikanleiriä talven ja kevään aikana. Tällä hetkellä keskityn kovempitehoisiin, 1500 metrille valmistaviin treeneihin”, hän kertoo.

 

”Odotan olevani kisoissa huippukunnossa ja pystyväni koviin suorituksiin kotiyleisön mahtavan kannustuksen edessä”, Blomqvist toivoo.

 

Kaikki toivotetaan tervetulleiksi

 

Kisat haluavat nostaa esille myös tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta, mikä tarkoittaa muun muassa sitä, että kaikki ovat tervetulleita mukaan osallistumaan tapahtuman järjestelyihin ja jokaisella vapaaehtoisella on mahdollisuus esittää toiveita omasta tehtävästään.

 

”Pyrimme myös siihen, että organisaation joka tasolla on eri sukupuolet tasaisesti edustettuina”, Hollo kertoo.

 

Myös Blomqvistille tasa-arvo ja yhdenvertaisuus sekä ihmisten ja ympäristön hyvinvointi ovat tärkeitä.

 

”Opiskelen terveystieteitä yliopistossa ja palan halusta auttaa ihmisiä voimaan paremmin tänään ja tulevaisuudessa. Parantaaksemme hyvinvointia on tärkeää kunnioittaa toisia ja toimia tasa-arvoisesti.”

 

”Maaseudulla kasvaneena olen tottunut juoksemaan hienoissa metsissä, joten ympäristöstä huolehtiminen on minulle luonnollista ja tärkeää. Mielestäni kaikki voivat pienillä teoilla ja valinnoilla vaikuttaa kestävämpään tulevaisuuteen”, Blomqvist jatkaa. 

 

Palkintotaimet hyvässä kasvussa UPM:n taimitarhalla Joroisissa

 

UPM Metsä lahjoittaa lehtipuiden taimia kisojen menestyjille perinteisen kukituksen sijaan, ja taimet istutetaan Espoossa lähimetsiin kisojen aikana. Palkintotaimet ovat jo hyvässä kasvussa Joroisten taimitarhalla, jossa ne ovat kylvön jälkeen ensin itäneet ja kasvaneet jonkin aikaa sisätiloissa.

 

Kasvihuoneessa pieniä puunalkuja on kasteltu, lannoitettu ja hoivattu. Kun taimet ovat kasvaneet tarpeeksi, ne siirretään ulos kasvamaan. Ulkona taimia kastellaan ja hoidetaan siihen asti, että ne ovat valmiita lähetettäviksi Espooseen ja istutettaviksi metsiin.

 

 

Tilaa UPM Metsän uutiskirje ja pysyt ajantasalla!

 

Aina aikaa metsänomistajalle
Blogi | 1 min

Aina aikaa metsänomistajalle

Lue lisää
Sopiiko metsääni eri-ikäisrakenteinen kasvatus?
Artikkeli | 5 min

Sopiiko metsääni eri-ikäisrakenteinen kasvatus?

Lue lisää
Netta haluaa oppia lisää vastuullisesta metsien käytöstä
Artikkeli | 3 min

Netta haluaa oppia lisää vastuullisesta metsien käytöstä

Lue lisää