Kuka olet?
Olen Harri Juuma 34-vuotias metsätalousinsinööri. Kotoisin Kuusamosta ja muutamien välietappien kautta kotiutunut Rovaniemelle. Perheeseen kuuluu vaimo ja 3-, 6- ja 14-vuotiaat lapset.
Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?
Olen aina tykännyt liikkua metsässä, ja maatilan poikana oli luonnollista hakeutua töihin metsäalalle. Valmistuin metsätalousinsinööriksi vuonna 2008 Rovaniemen ammattikorkeakoulusta. Valmistumisen jälkeen työskentelin noin vuoden Metsänhoitoyhdistyksellä metsänhoitoesimiehenä, josta siirryin Vapo Oy:lle puunhankintaan Länsi-Lapin alueelle. Aloitin UPM Metsän metsäasiakasvastaavana Ylitorniossa 1.4.2020. Toimialuettani on Ylitornio, Rovaniemi (länsi) ja Pello (vt 83 eteläpuoli).
Mitä metsä sinulle merkitsee?
Metsässä on hyvä rauhoittua joko liikunnan tai metsästyksen merkeissä. Lapsena laajat metsäalueet alkoivat heti pihapiiristä ja oli luonnollista, että siellä tuli liikuttua ja touhuttua jo pienestä pitäen. Nykyisin metsässä tulee harrastettua maastopyöräilyä ja jossain määrin metsästystä sekä lasten kanssa liikkumista.
Millainen on tyypillinen työpäiväsi?
Tyypillinen työpäivä lähtee liikkeelle sähköpostien läpikäynnillä, jonka jälkeen suuntaan kunkin päivän askareisiin. Vielä ei ole asiakaskäyntejä ehtinyt pahemmin kertyä, sillä toimintamme aloittamisesta Länsi-Lapin alueella on kulunut vasta niin vähän aikaa, ja päällä on koronan aiheuttama poikkeusaika. Uskon että tilanne tulee muuttumaan, kun tilanne normalisoituu.
Onko sinulla itselläsi metsää?
Itselläni ei ole metsää, mutta vanhempien mailla olen tehnyt metsänhoitotöitä jonkin verran.
Mikä on paras muisto metsästä?
Yleisesti metsästysreissut kotiseudun metsissä sekä makkaranpaistoretket lasten kanssa ovat mukavia muistoja.
Mitä teet vapaa-ajallasi?
Vapaa-aika kuluu lasten kanssa touhutessa sekä omakotitalon ylläpidossa. Oman osan vapaa-ajasta vievät myös harrastukset. Harrastan monenlaista liikuntaa. Mieluisin laji on maastopyöräily. Luen myös jonkin verran.
Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?
Hoitotyöt ja harvennushakkuut kannattaa tehdä tai teettää ajallaan, jotta metsän tuleva kasvu ja kehitys eivät vaaraannu. Erityisesti ensiharvennukset kannattaa tehdä oikea-aikaisesti puumarkkinatilanteesta suuremmin välittämättä.