Uusi vuosi tuo uudet kujeet, kuten sanotaan. Vuoden vaihteen jälkeen tulee kuitenkin kääntää katseet vielä hetkeksi menneeseen vuoteen ainakin metsäveroilmoituksen verran. Toisille metsäveroilmoituksen tekeminen on helppo työ, kun taas toisille se aiheuttaa enemmän päänvaivaa. UPM Metsän verkkopalveluun on viime vuoden puolella tullut uutuutena vero-osio, josta saa apuja veroilmoituksen laadintaan ja lähettämiseen sähköisesti verohallinnolle.
Palveluun tulee automaattisesti näkyviin UPM Metsän maksamat metsämaksut sekä veloittamat metsänhoitotyöt. Maksut ovat suoraan veroilmoituksella, kun taasen kulujen osalta käyttäjän tulee ”ota mukaan veroilmoitukseen” toiminnon kautta siirtää kulu veroilmoitukselle. Veroilmoituksen laadinta onkin lyhimmillään muutaman minuutin asia, mikäli veroilmoituksen tapahtumat koostuvat lähinnä UPM kanssa asioinnista.
UPM Metsän veloittamat metsänhoitotyöt näkyvät automaattisesti palvelussa.
Veroilmoituksen lähettäminen käy vaivatta, kun kirjaat tapahtumia pitkin vuotta
Isommankin metsätilan tai paljon tapahtumia sisältävän toiminnan osalta metsäveroilmoitus syntyy helposti, kun vain kirjaa tapahtumia pitkin vuotta sitä mukaa, kun niitä syntyy. Kuitit saa palveluun talteen nappaamalla kirjauksen teon yhteydessä niistä kuvan. Tällöin on helppo vuoden vaihteen jälkeen vero-osiosta lähettää sähköisesti 2C metsätalouden veroilmoitus sekä arvonlisäveroilmoitus verohallinnolle eikä asiasta tarvitse ottaa turhaa stressiä.
Metsäsoppia käyttäneet asiakkaamme joutuvat ensimmäisellä kerralla syöttämään vanhat poistohankkeet, menovaraukset ja mahdolliset metsävähennykset palveluun. Tämän jälkeen tulevina vuosina ne saa kuitenkin automaattisesti nostettua mukaan seuraavien vuosien veroilmoituksille, joten pieni vaiva käyttöönotossa palkitaan tulevina vuosina.
Toiminnot ovat suunniteltu arvonlisäverovelvollisen metsänomistajan näkökulmasta, joka antaa ilmoituksen kalenterivuosittain. Sähköinen lähetys onnistuu myös metsäyhtymiltä ja kuolinpesiltä, kunhan lähettäjällä on voimassa riittävät valtuudet antaa metsäveroilmoitus. Asian voi hoitaa esimerkiksi osakkaiden antamalla vapaamuotoisella valtakirjalla tai suomi.fi valtuutuksella.
Olemme laittaneet vero-osioon kysymysmerkkejä, joista avautuu pieniä ohjeita. Näiden tarkoitus on auttaa jo muutenkin helpon vero-osion käytössä.
Kysymysmerkki opastaa vero-osion käyttössä.
Verkkopalvelumme vero-osioon on tuotu ensi vaiheessa tärkeimmät toiminnot. Tämä tarkoittaa sitä, että tulemme kehittämään vero-osiota saadun palautteen mukaan entistä kätevämmäksi käyttää ja vastaamaan metsänomistajan tarpeisiin.
Nyt on hyvä aika rekisteröityä verkkopalvelun käyttäjäksi, mikäli et ole sitä vielä tehnyt. Palvelun käyttö on sinulle maksuton!
Näin valmistaudut metsäveroilmoituksen tekemiseen verkkopalvelussa
Varaa lähettyville
- Viime vuoden metsäveroilmoitus ja muistiinpanot. Näistä voit poimia mahdolliset vanhat poistohankkeet, metsävähennyspohjan ja varausten tiedot.
- Ilmoitettavan vuoden kuitit ja ajopäiväkirja
- Ja matkapuhelin kädenulottuville verkkopalvelun sähköistä tunnistautumista varten.
Ja sitten vain metsäveroilmoitusta tekemään!
Tutustu muihin metsäverotusta käsitteleviin artikkeleihin metsäkirjastossa